CELÍACS FAMOSOS

Benvolguts lectors!! A continuació us deixem una llista d'alguns personatges famosos que pateixen celiaquia i les seves històries personals.

1. Patricia Conde

Als 19 anys la coneguda presentadora de telvisió, Patrícia Conde, va descobrir que era celíaca. Després d'haver passat anys amb diagnòstics erronis de gastroenteritis o inclús d'haver-la acusat de provocar-se vòmits per perdre pes, un bon dia va acudir a urgències i van diagnosticar-li la intolerància. Ella opina que es pot portar una vida completament normal i que això hauria de conscienciar a la població de que no és una malaltia, sinó un “desventatge”.

2. Novak Djokovic

El tenista va millorar considerablement el seu rendiment a la pista quan la seva nutricionista va detectar-li la intolerància al gluten, ja que això li provocava constants malestars estomacals i vòmits que el perjudicaven a l'hora de jugar als partits. A partir d'aquest moment, va realitzar canvis en la seva dieta eliminant aliments com la pasta, la pizza o els cereals i els va substituir per pollastre al vapor, soja o sushi.

 

3. Miley Cyrus

La cantant va anunciar que era celíaca com a resposta a les acusacions d'anorexia que va rebre per part de la premsa sensacionalista. Tot i que molts metges asseguren que no hi ha relació entre la pèrdua de pes i la intolerància al gluten, Miley Cyrus va publicar al seu compte de Twitter que si havia perdut pes era degut a la seva alegria al gluten i a la lactosa.

 

4. María Valverde

A la protagonista de “Tres metros sobre el cielo” van diagnosticar-li la malaltia quan només tenia un any de vida i des d'aleshores ha seguit una dieta sense gluten molt estricte, la qual cosa, segons afirma, no ha esdevingut una dificultat en la seva vida. Ella considera que és una malaltia que s'ha de donar a conéixer i que s'ha de tenir especial precaució quan es menja fora de casa. Ha participat en el llibre Celíacs Famosos (editorial LoQueNoExiste), en el qual diversos famosos comparteixen les seves experiències relacionades amb la malaltia.

INFORMACIÓ DEL LLIBRE: http://www.elbebe.com/noticias/libro-celiacos-famosos-proporciona-padres-ninos-con-celiquia-claves-para-vivir-sin-gluten

 

Fet per: Ivan

CELISAFE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s